bild
dalavision finns hos:
bild
bild
bild
bild
Länkar: tvmalung-salen.se jds.se
Bild
Danny Saucedo och Özz Nûjen inviger Vasaloppets vintervecka 2016.
Fredag den 26 februari inleds Vasaloppets vintervecka 2016 med 20-årsjubilerande Kortvasan. På kvällen sker sedan vinterveckans invigning från scenen vid målområdet i Mora. Sångaren Danny Saucedo och komikern Özz Nûjen uppträder. Dessutom kröns Johan Wellert till årets kransmas inför sitt uppdrag i Tjejvasan dagen därpå.

Som vanligt bjuder Vasaloppet på fri entré till invigningsceremonin som startar klockan 19.30. Vasaloppets nya vd Eva-Lena Frick hälsar välkommen och sedan bjuds det på show av Danny Saucedo och Özz Nûjen.

Danny Saucedo slog igenom i Idol 2006 hoch ar medverkat i Melodifestivalen flera gånger, både som artist och programledare. I november släppte han sitt första fullängdsalbum på fem år, "Hör vad du säger men jag har glömt vad du sa” som bland annat innehåller hitlåtarna ”Brinner i bröstet”, ”Så som i himlen” och ”Dör för dig”.

Özz Nûjen utsågs till Årets svenska manliga standup-komiker 2014. I vinter och vår är han ute på turné med komikerkollegan Måns Möller. Deras föreställning, som fick fem plus av Aftonbladet, heter ”Sveriges Historia – den nakna sanningen”. I föreställningen tar de sig an ämnet Sveriges historia och frågor som ”har Gustav Vasa egentligen åkt Vasaloppet?”, den eviga ”rysskräcken – nu och då” och ”hur blev egentligen Sverige kristet”?
– Jag har alltid älskat Sveriges historia, den säger ganska mycket om oss som lever nu. Den innehåller både gapskratt, tragikomiska händelser och en och annan aha-upplevelse, har Özz Nûjen sagt.

De bästa vännerna Özz Nûjen och Måns Möller ”tycker väldigt olika om mycket, men tycker väldigt mycket om varandra”. I TV-programmet Vardagspuls i september 2015 överlämnade Måns ett par längdskidor till Özz och utmanade honom att åka Halvvasan. Vi får väl se om det blir av redan i år…

OBS! Det är fri entré till invigningen, som pågår 19.30 – ca 20.30. Varmt välkommen!

FAKTA/ Platser kvar till Vasaloppets vintervecka 2016
Mer än 64 000 deltagare är anmälda till Vasaloppets vintervecka 2016. Det finns dock fortfarande startplatser kvar i Kortvasan (30 km), Tjejvasan (30 km), Öppet Spår måndag (90 km), Halvvasan (45 km) samt i Ungdomsvasan.
Skrivet den 2016-02-03
Till artikelarkivet
bild
Sista Tisdagsträffen Säterdalen del 2
2023-09-12
Uppladdat för 20 dagar sedan.
Säter
bild
Sista Tisdagsträffen Säterdalen del 1
2023-09-07
Uppladdat för 25 dagar sedan.
Säter
bild
Inför Jubileumskonsert 16 sept med Malungs spelmanslag. Vi träffar Ordförande i Malungs spelmanslag Hans Bohm och Riksspelmannen Kalle Almlöf
2023-08-30
Uppladdat för 33 dagar sedan.
Malung-Sälen
bild
Skinnare mot nya tider. Dokumentär om Skinnhantverket i Malung, Arkivfilm. Reportage från Yvonne Isakssons bygdespel Under Samma Himmel. och Reportage med Erik Lihm och Gwendolyn i Malungs kyrka. Inspelat 2019
2023-08-30
Uppladdat för 33 dagar sedan.
Malung-Sälen
bild
bild
bild
bild
bild
bild
© 2010-2023 Dalavision AB. Vi reserverar oss för eventuella informationsfel. Hemsidan är gjord av Mikael Danielson.
Framsida
Artiklar
Playsidan
Kontakta oss
Om oss