bild
dalavision finns hos:
bild
bild
bild
bild
Länkar: tvmalung-salen.se jds.se
Bild
Vasaloppets sommarvecka – premiär för nya målområdet och två nya löplopp
Längtan är över! Det var tre år sedan sist men i augusti är det äntligen dags att välkomna cyklister och löpare tillbaka till Vasaloppsarenan och Vasaloppets sommarvecka. I dag, onsdag 4 maj, är det 100 dagar kvar tills de första deltagarna i sommarveckan startar i Sälen och får gå i mål under den nya målportalen i Mora. Feststämning utlovas med liveband, foodtrucks, mässa samt after bike och after run i Tingshusparken i Mora. Firandet av Vasaloppet 100 år fortsätter!

Premiären av Vasaloppets nya målområde var planerad till vinterveckan 2021 men fick, som bekant, skjutas upp på grund av pandemin. I vintras var det äntligen dags för alla skidåkare att glida in under den nya målportalen i höjd med Klockstapeln, cirka 100 meter innan det gamla målet. Det nya målområdet fick överlag höga betyg i deltagarundersökningen efter Vasaloppets vintervecka 2022.
– Syftet med att flytta målet har varit att stärka upplevelsen för både deltagare och publik och det upplever jag att vi lyckats med. Många av vinterns deltagare lyfte just hur trevligt det var att möta upp sina anhöriga direkt i målet och kunna stanna till och njuta av stämningen där, säger Mats Rylander, projektledare på Vasaloppet.

Och det blir fler premiärer under sommarveckan då två nya löplopp, Trailvasan 10 och Trailvasan 30, äntligen kommer genomföras i Vasaloppsarenan. Trailvasan 10 är ett motionslopp som arrangeras på kvällen, fredag 19 augusti och både start och målgång sker i centrala Mora. Trailvasan 30 startar 11.00 i Oxberg lördag 20 augusti och segrare i dam- respektive herrklass ska koras.

I nuläget är över 17 000 anmälda till loppen under sommarveckan och i augusti blir det därmed första gången som även löpare och cyklister får chans att gå i mål under den nya målportalen. Direkt efter målgång får deltagarna sin medalj och cirka 100 meter längre fram, vid den gamla målportalen, serveras mat och dryck. Här finns också Vasaloppets Samlarklubbs utställning om Vasaloppshistoria i Mora-Nisses hus.

Även i Sälen laddas det upp inför sommarveckan med bland annat den spektakulära Cykelvasasprinten i Lindvallen där mtb-eliten fredag 12 augusti, dagen före Cykelvasan 90, gör upp om segern i ett sprintlopp som brukar locka stor publik. Den traditionsenliga mässan inför Cykelvasan är också tillbaka med utställare, aktiviteter och after bike, även detta på Lindvallen.
– Det ska bli väldigt roligt att välkomna både deltagarna och publiken tillbaka till Vasaloppsarenan i sommar. Äntligen kan vi låta dem ta del av det nya målområdet och än en gång få uppleva atmosfären och känslan på plats. Vi räknar med extra festlig stämning då vi fortsätter vårt 100-årsfirande och hoppas på stor publik som hejar fram och lyfter alla deltagare ute i cykel- och löpspåren, säger Mats Rylander.

Kommande arrangemang i Vasaloppsarenan 2022–2023

Vasaloppets sommarvecka 2022
Fredag 12 augusti: Cykelvasan Öppet Spår, 94 km, start Sälen
Fredag 12 augusti: Cykelvasasprinten, 1 km, Lindvallen, Sälen
Lördag 13 augusti: Cykelvasan 90, 94 km, start Sälen
Söndag 14 augusti: Cykelvasan 45, 45 km, start Oxberg
Söndag 14 augusti: Cykelvasan 30, 32 km, start Oxberg
Söndag 14 augusti: Ungdomscykelvasan, 32 km, start Oxberg
Fredag 19 augusti: Trailvasan 10, 10 km, start Mora
Lördag 20 augusti: Ultravasan 90, 90 km, start Sälen
Lördag 20 augusti: Ultravasan 45, 45 km, start Oxberg
Lördag 20 augusti: Trailvasan 30, 30 km, start Oxberg
Lördag 20 augusti: Vasastafetten, 90 km, löparstafett för tiomannalag, start Sälen
Lördag 20 augusti: Vasakvartetten, 90 km, löparstafett för fyramannalag, start Sälen
Skrivet den 2022-05-04
Till artikelarkivet
bild
Dansbandz snack från Svenska Dansbandsveckan Åsa Hedlöf presenterar nomineringar för Guldklaven 2024
2024-06-13
Uppladdat för 3 dagar sedan.
AvestaBorlängeFalunGagnefHedemoraLeksandLudvikaMalung-SälenMoraOrsaRättvikSmedjebackenSäterVansbroÄlvdalenUtanför Dalarna
bild
Harry bland sina blommor
2024-06-10
Uppladdat för 6 dagar sedan.
HedemoraSäter
bild
Tisdagsträff i Säterdalen del 3
2024-06-09
Uppladdat för 8 dagar sedan.
Säter
bild
Kulturskolan Säter i Säterdalen
2024-06-07
Uppladdat för 10 dagar sedan.
HedemoraSäter
bild
bild
bild
bild
bild
bild
© 2010-2024 Dalavision AB. Vi reserverar oss för eventuella informationsfel. Hemsidan är gjord av Mikael Danielson.
Framsida
Artiklar
Playsidan
Kontakta oss
Om oss