bild
dalavision finns hos:
bild
bild
bild
bild
Länkar: tvmalung-salen.se jds.se
Bild
Om Dansbandsveckan
Sju kvällar, sex pulserande dansbanor och 82 dansband. Nästan 100 000 besökare kommer varje år för att njuta av musiken, dansen och stämningen.

Här kan du räkna med att möta hela Dansbandssverige och ofta också band från länder som Finland, Norge, Island och Danmark.

Varje år rullar det in över 3000 husvagnar i Malung. Cirka 50 000 dansbiljetter säljs till dansande människor av alla sorter – nyfikna nybörjare, nöjesdansare och erfarna proffs, från hela Norden.

Dansbandsveckan handlar om pardans till populärmusik av de bästa dansbanden och under de bästa förutsättningarna, det vill säga de bästa dansgolven och de bästa dansbanden i trivsam miljö. Hela Malung förvandlas under en vecka till ett jättelikt danspalats. 82 dansband på sex dansbanor får människor att svänga runt i bugg, foxtrot, swing, lindyhop och gammeldans.

Och överallt möts man av leenden. Kanske inte så konstigt med tanke på att dans och musik ger glädje, motion och gemenskap. Många säger att Dansbandsveckan är årets roligaste vecka och att man alltid längtar till nästa tillfälle. Det är en sporre nog att driva Dansbandsveckan vidare med visionen att få hela Norden att dansa.

Välkommen till Dansbandsveckan!
Skrivet för 88 dagar sedan.
Till artikelarkivet
bild
Sony Boys i Dala Järna
2022-10-01
Uppladdat för 36 timmar sedan.
HedemoraMalung-Sälen
bild
Bjurs Mix konsert Folkärna kyrka
2022-09-28
Uppladdat för 5 dagar sedan.
Avesta
bild
Bisberg de Alte run
2022-09-16
Uppladdat för 17 dagar sedan.
HedemoraSäter
bild
Jonna & Patrik - Sånger från hjärtat
2022-09-15
Uppladdat för 18 dagar sedan.
Malung-Sälen
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
© 2010-2022 Dalavision AB. Vi reserverar oss för eventuella informationsfel. Hemsidan är gjord av Mikael Danielson.
Framsida
Artiklar
Playsidan
Kontakta oss
Om oss