bild
dalavision finns hos:
bild
bild
bild
bild
Länkar: tvmalung-salen.se jds.se
Bild
American Singer International nu till Sverige och Orsa
MÅ, MAR 14, 2016 11:16 CET
Siktar du mot Broadway, eller kanske Londons musikalscen? I sommar finns chans att putsa färdigheterna när American Singer International kommer till Orsa i Dalarna för en två veckor lång intensivkurs i sång och uppträdande.
Seminariet riktar sig i första hand till musikalartister och operasångare som siktar in sig på en karriär på någon av de större scenerna, men behöver det där lilla extra för att komma vidare. Leder gör erfarna Broadwayartister som känner att de vill hjälpa till att stötta sina yngre kollegor i branschen att komma vidare.

Den internationellt kände artisten Douglas Webster och hans hustru och cellisten Elisabeth Byrd har vänner i Sverige och har varit här många gånger. I somras besökte de Orsa och kände direkt att de ville tillbaka och arrangera sitt sångseminarium här. Nu är det klart att det kommer att låta vackrare än vanligt i Orsa i sommar då 8 lärare och 12 deltagare intar orten.

American Singer International startade 1999 i syfte att prova olika pedagogiska metoder för sångartister. Det visade sig att korta intensiva program med full fokus gav oväntat bra effekt. Sedan dess har seminariet arrangerats i Breckenridge, Colorado och i år får alltså även svenska och europeiska sångare en chans att delta. Kursen riktar sig i första hand till professionella sångare som behöver speciell träning inom något område, musikalartister eller lärare som vill fräscha upp sina kunskaper i en avslappnad miljö.

Seminariet kommer att hålla till på natursköna Orsa camping vid Orsa sjön, där deltagarna bor i stugor. Teori kommer att blandas med praktik och förutom lektioner och privata röstklasser kommer deltagarna också få chans att uppträda. Varje lektion är gjuten med specifika kriterier: Varje deltagare måste kontrollera sitt hantverk tillräckligt för att kunna delta i övningar och uppträdanden. Målsättningen är att varje deltagare ska lämna kursen med en tydlig förståelse av sina talanger, färdigheter och kunskaper för att lättare kunna nå sitt drömjobb. Eleverna jobbar i grupper om två och one on one med lärare. En större föreställning är planerad att genomföras i Vattnäs konsertlada, dessutom kommer en rad popup-uppträdanden att genomföras på Orsayran, som arrangeras samtidigt i Orsa.

– Vi har kommit att älska Sverige under våra resor dit och det ska bli fantastiskt roligt att nu få jobba här med det vi älskar mest – sång, säger Douglas Webster, initiativtagare och internationellt känd operasångare med en gedigen erfarenhet av att uppträda på internationella scener.

Seminariet – American Singer International arrangeras i Orsa den 3-17 juli 2016.

Konserter – Lärarna, som mestadels kommer från Broadway, kommer att uppträda inför elever och allmän publik kl 15 juli kl 15.00 på Vattnäs konsertlada.

Eleverna kommer att uppträda inför publik på Orsa yran den 6 och 13 juli.

För att läsa mer om American Singer International, gå in på: www.americansingerinternational.com samt Facebook.com/americansingerinternational

Anmälan/audition görs på hemsidan www.americansingerinternational.com
Skrivet den 2016-03-15
Till artikelarkivet
bild
Första Tisdagsträffen Säterdalen
2024-05-28
Uppladdat för 3 dagar sedan.
HedemoraSäter
bild
Spelmansstämma Tyllsnäs 2016
2024-05-28
Uppladdat för 2 dagar sedan.
Borlänge
bild
Sommarjobba i Rättviks kommun, Sandins spelar Grönlandsparken under Svenska Dansbandsveckan och Dansbandz snack med Lars Bälter
2024-05-27
Uppladdat för 3 dagar sedan.
Malung-SälenRättvik
bild
Inför Tisdagsträffar Säterdalen
2024-05-20
Uppladdat för 11 dagar sedan.
Säter
bild
bild
bild
bild
bild
bild
© 2010-2024 Dalavision AB. Vi reserverar oss för eventuella informationsfel. Hemsidan är gjord av Mikael Danielson.
Framsida
Artiklar
Playsidan
Kontakta oss
Om oss