bild
dalavision finns hos:
bild
bild
bild
bild
Länkar: tvmalung-salen.se jds.se
Bild
Kulturarvsdagar firas i Dalarna
Evenemanget Kulturarvsdagen närmar sig och årets tema är ”Natur och kulturarv – miljöer med möjligheter”. I år äger Kulturarvsdagen rum 8-10 september och samtliga av Sveriges landskap är representerade med över 240 aktiviteter. I Dalarna äger nio aktiviteter rum under dagarna.Ta med din sten och få den undersökt under Kulturarvsdagen! Geologer från Geologiska föreningen i Dalarna är på naturum och hjälper dig att ta reda på vilken sten du hittat. Foto: Naturum Dalarna (CC BY)

Natur och kulturarv är ofta sammanflätade och erbjuder spännande miljöer att upptäcka och utforska. Det är också en möjlig resurs för utveckling och tillväxt. Årets kulturarvsdagar fokuserar på potentialen natur- och kulturarv har i samhällsutvecklingen.

– Kulturarvsdagen erbjuder i år en fantastisk möjlighet att uppleva i vårt sammanvävda natur- och kulturarv, dessutom under kunnig lokal vägledning. Jag råder alla att passa på att delta i något av de hundratals arrangemangen, säger riksantikvarie Lars Amréus.

Till arrangemangen i Dalarna

För samtliga arrangemang i landet se: www.raa.se/kulturarvsdagen.

Läs mer om några av arrangemangen www.k-blogg.se/kulturarvsdagen-2017

Om Kulturarvsdagen
Kulturarvsdagen är en del av Europarådets och Europeiska kommissionens samarbete European Heritage Days där 50 länder deltar och är det mest firade gemensamma kulturevenemang som delas av Europas medborgare och som årligenlockar 20 miljoner besökare runt om i Europa. Årets gemensamma tema är ”Heritage and Nature”. I Sverige står Riksantikvarieämbetet för samordningen i samarbete med Sveriges Hembygdsförbund och Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd. Bakom de enskilda arrangemangen står bland andra hembygdsföreningar, museer, länsstyrelser, stiftelser och organisationer.Kulturarvsdagen ska bidra till att skapa förståelse, intresse och engagemang för kulturarv och kulturmiljöer. Tidigare har Kulturarvsdagen bara firats andra söndagen i september men sedan några år tillbaka sträcker sig firandet över flera dagar.

Kulturarvsdagen i Dalarna
Var med fira kulturarvet! Här kan du se vilka arrangemang som deltar i ditt landskap och under vilka dagar 2017

Fredag den 8 september

Ore kyrkogårdar vid Oresjöns sydvästra strand
Lördag den 9 september

Skifsenlunken – vandring längs Skifsenleden
Yllefabriken i Sågmyra – ett kulturarv med möjligheter
Landet viskar – det glömda kulturarvet
Geologins dag och Kulturarvsdagen vid Falu gruva
Söndag den 10 september

Visning av bergsmansgården Staberg
Vandring på bergsmansgården Staberg
Yllefabriken i Sågmyra – ett kulturarv med möjligheter
Vilken sten är det?
Sten – förutsättningen för vårt samhälle

Skrivet den 2017-09-05
Till artikelarkivet
bild
Julprogram med inslag från Kulturföreningen Tunglets Julrevy, God Jul (Låt alla ljusen brinna) Musikvideo med Fredrik Börjesson,JUL-marknad i Rättvik, Låtar från Skinnarspelskonserten i somras m.m.
2019-12-24
Uppladdat för 28 dagar sedan.
Malung-SälenRättvikUtanför Dalarna
bild
Inför jul hos den sjungande bonden Einar Forsberg, Ett besök hos Elving Långdahl, Elever vid Gymnasieskolan Hedemora med sina UF företag och Tomtemarknad vid Verket i Avesta
2019-12-23
Uppladdat för 28 dagar sedan.
AvestaHedemora
bild
Lissjul i Tällberg, Klipp från Larz Kristerz julshow i Tällberg, Julmarknad i Svärdsjö, Julmarknad i Säterdalen och Julhälsning från Hedemora
2019-12-20
Uppladdat för 31 dagar sedan.
FalunHedemoraLeksandSäter
bild
Ett bsök vid en Handelsträdgård inför julen, Information om evenemang vid Avesta Församlingsgård, Dalavision tittar närmare på Metropolen i Avesta och Klockar Per gör en utställnings lokal samt en repris om Lissjul i Tällberg
2019-12-07
Uppladdat för 44 dagar sedan.
AvestaHedemoraLeksand
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
© 2010-2020 Dalavision AB. Vi reserverar oss för eventuella informationsfel. Hemsidan är gjord av Mikael Danielson.
Framsida
Artiklar
Playsidan
Kontakta oss
Om oss